IGP Vedella dels Pirineus Catalans
La vedella pirinenca
Tornem als Pirineus per descobrir IGP Vedella dels Pirineus Catalans. Les vaques i els vedells es crien en règim extensiu o semi extensiu, on l’alimentació de base són les pastures que sens dubte influeixen en les característiques de la seva carn, reputada per la seva tendresa i qualitat diferencial.
Zona de producció i elaboració: comarques pirinenques i prepirinenques.
Races: vedells i vedelles de la raça bruna dels Pirineus, així com els de la Charolais i la Limousine i els encreuaments entre ells.
Característiques: les cries creixen a l’aire lliure i mamen de la mare un mínim de quatre mesos, alimentació que es complementa amb herba de pastura. Posteriorment, l’engreix es fa a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses. El color de la carn va de rosat a vermell brillant, i el del greix, de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de set dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.
Partida Sant Esteve, 6
La Seu d'Urgell - 25700 (Lleida)
+34 973 35 39 84
igp@vedellapirineus.cat